Øker med 1 milliard i år

I fjor omsatte vi for én milliard kroner, det ser ut som vi skal opp én milliard i 2023, sier Trond Frigaard, hovedeier i Frigaard Gruppen.
 

Fredag leverte Frigaard Property Group tallene for 2022, og selv med fallende omsetning og ordrereserve, er hovedeier Trond Frigaard fornøyd med året.

– Vi har 200 boliger under bygging som blir levert og regnskapsført i år. I fjor hadde vi ingen boliger i egenregi, så sannsynligvis ender vi én milliard høyere i omsetning i år, sier han.

Sarpsborgmannen Trond Frigaard har bygget opp Frigaard-konsernet som har to hovedben, Sono og Frigaard Property Group.

Sistnevnte har et børsnotert obligasjonslån på 300 millioner kroner på Oslo Børs.

Ingen egenproduksjon i fjor

– Vanligvis ligger vi på 50/50 mellom bygging av boliger og næringseiendommer, men omsetningen i fjor er kun for eksterne, vi har ingen egenproduksjon i tallene.

Han forteller at siden 2017 har selskapet kjøpt boligtomter i Østfold og i Ski, som kan huse flere titusener kvadratmeter boliger.
– Det tar tid å regulere boliger, og de første vi solgte ble levert i 2021, og i år slår det inn for fullt, sier han.

Tok over familieselskapet

Frigaard sitter på 89 prosent av aksjene i konsernet, resten eies av ansatte.

I 2004 tok Sarpsborg-mannen over familieselskapet Sarpsborg Metall, et lite mekanisk selskap som bestefaren startet i 1946 i hjembyen. Han startet som selger i 1995, ble daglig leder i 2003, og overtok alle aksjene året etter. Før han startet i selskapet, rakk han å bli nordisk mester i styrkeløft, med gull i 1993.

I 1995 var omsetningen fra 30 millioner kroner. 

I etterkant har selskapet vokst kraftig, og på konsernbasis omsatte de for 2,4 milliarder kroner i 2021. Da fikk selskapet et underskudd på 30 millioner kroner. Konserntallene for fjoråret er ikke klare ennå.