Trond passerte 2 milliarder kroner: - Sterke tall

Gründer Trond Frigaard fra Ise måtte se flere ganger på regnskapstallene før det gikk opp for ham at Frigaard gruppen i 2020 passerte milepælen 2 milliarder i omsetning.
For å være helt nøyaktig hadde konsernet som ledes fra Festiviteten i Sarpsborg sentrum inntekter på 2,085 milliarder kroner. Og det hadde vært enda høyere om ikke hadde vært for at korona satte en bråstopp for salget av interiør til svenske skoler.

- Sterke tall tatt i betraktning av at vi mistet nok 120 millioner kroner på mindre leveranser av skolemøbler, slår konsernsjef Trond Frigaard fast overfor Sarpsborg Arbeiderblad i forbindelse med at regnskapet er godkjent av revisor.

Økte omsetningen med 10 prosent

Selv om selskapet Tranås Skolmöbler opplevde at markedet stoppet opp, har han likevel god grunn til å smile. Den samlede omsetningen i alle selskapene som inngår i Frigaard Gruppen økte nemlig med nesten 10 prosent. I 2019 var inntektene på 1,9 milliarder kroner.

Ikke nok med det. Også driftsresultatet ble kraftig forbedret. Fra 50,7 millioner i 2019 til 122 millioner i fjor.

- Jeg er kjempestolt av mine medarbeidere. Tross utfordringer med korona har alle gjort en kjempejobb. Tallene viser at vi har greid å komme oss gjennom en vanskelig periode, sier Trond Frigaard videre.
200 rammet av permitteringer

At det har vært tøff for de ansatte, er han den første til å innrømme. 200 personer har vært rammet av delvis permitteringer Også i år har det vært påkrevet med redusert bemanning. Men nå er alle selskapene nærmest i ordinær drift, og de siste permitterte er hentet tilbake.

Både Tranås Skolmöbler og Sørlie Prosjektinnredninger er blant selskapene i Sono Group som opplever en kraftig vekst i inneværende år. Sono Group består av virksomheter innen produksjon og salg av innredning til kontor, lager, industri, skole og garderobe. Denne delen av konsernet omsatte for 800 millioner kroner i fjor.

Sterkt av entrprenørselskapene

Den største veksten foregår i Frigaard Property Group som består av entreprenørselskapene Metacon og Alento og ett eiendomsutviklingsselskap. Med inntekter på 1,250 milliarder kroner bidro disse virksomhetene til at den samlede omsetningen passerte 2 milliarder kroner.

- Her er det full fart for tiden. Selskapene hentet stadig inn oppdrag og har fulle ordrebøker ut 2022. Ekstra artig synes jeg det er at Alento i konkurranse med fleste store entreprenørene fikk oppdraget med å bygge nytt lager til Bama på Liertoppen. Det er et lager på rundt 35.000 kvadratmeter, forteller den driftige forretningsmannen fra Ise.

Frigaard Bolig utvikler blant annet nye boliger. I Moss er byggingen i full gang av 69 av totalt 175 leiligheter i Tribunen i Moss. Prosjektet er nærmeste nabo til Melløs stadion. I Fredrikstad har salget nylig startet på spennende, sentrumsboliger i Fagerliveien.

Regulerer prosjektet Solbyen

Så langt er det ingen prosjekter i Sarpsborg på beddingen. Det siste her i kommunen var Moenskogen på Borgenhaugen.

- Det går nok enda litt tid før vi er klare til å presentere Solbyen like ved Storbyen. Vi holder fortsatt på med reguleringsarbeidet. Planen er å bygge inntil 50 leiligheter, sier konsernsjefen.

Det kan legges til at Frigaard-ledelsen holder til i byens rundt 120 år gamle «storstue» Festiviteten. Trond Frigaard kjøpte bygningen i 2010 og har siden restaurert den for flere millioner kroner. Nå har han flyttet hovedkontoret fra Bredmyra på Kampenes til Sarpsborg sentrum.